لینوکس چیست؟ معرفی سیستم عامل لینوکس
لینوکس سیستم عاملی می باشد که به دلیل ویژگی های مناسب در بسیاری از مواقع اولین انتخاب برای میزبانی وب می باشد و شاید بهتر باشد تا اندکی با این سیستم عامل و ویژگی های آن آشنا شوید.
لینوکس (Linux) نام یک سیستم عامل رایانهای است که معروفترین مثال نرمافزار آزاد و توسعه به روش متن باز (Open Source) شناخته میشود. اگر بخواهیم دقیق باشیم فقط باید هستهٔ لینوکس را لینوکس بنامیم اما به طور معمول این کلمه به سیستم عاملهای یونیکس مانندی (یا گنو/لینوکسی) اطلاق میشود که بر مبنای هستهٔ لینوکس و کتابخانهها و ابزارهای پروژه گنو ساخته شدهاند.
در سال ۱۹۸۴ میلادی ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرمافزارهای آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد. در این پروژه که یک جنبش نرم افزاری محسوب میشد برنامهنویسان با یکدیگر همکاری میکردند که این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد.
آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامهنویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود و تنها یک هستهٔ مناسب و آزاد کم بود. حتی سیستم عامل مینیکس نیز با وجود در دسترس بودن کد منبع آن، آزاد نبود و حق نشر مخصوص داشت. کار در پروژه گنو به سمت طراحی یک هسته مناسب متمرکز میشد اما به نظر میرسید که برای ایجاد این هسته حداقل چند سال دیگر زمان نیاز است.
این تأخیر برای لینوس تُروالدز قابل تحمل نبود. بنابراین خودش دست به کار شد و با الهام از کد مینیکس کار را آغاز کرد. سرانجام در ۲۵ اوت سال ۱۹۹۱ در ساعت ۲۰:۵۷ (به وقت گرینویچ) پیامی تاریخی به گروه خبری comp.os.minix از طرف لینوس بندیک تُروالدز ارسال شد. او یک دانشجوی فنلاندی بود که آن زمان در دانشگاه هلسینکی درس میخواند.
متن پیام او چنین بود:
سلام به هر کس که آن بیرون از مینیکس استفاده میکند. من هماکنون روی سیستم عاملی آزاد برای رایانههای AT ۳۸۶(۴۸۶) کار میکنم (فقط برای سرگرمی؛ مانند پروژهٔ گنو بزرگ و حرفهای نیست). از ماه آوریل کار را آغاز کردهام و هماکنون این سیستم عامل آمادهاست و کار میکند. دوست دارم از دیدگاه دیگران در مورد سیستم عاملم با خبر شوم. چه آنان که مینیکس را دوست دارند و چه آنان که دوست ندارند. چرا که سیستم عامل من تا حدی شبیه به مینیکس است.
در حال حاضر (۱٫۰۸)bash و(۱٫۴۰) gcc را بر روی آن دارم و چیزهای دیگری که به نظر میرسد همه درست کار میکنند. این بدان معناست که طی چند ماه آینده چیز بهدردبخوری فراهم خواهم کرد و دوست دارم بدانم مردم بیشتر چه امکاناتی لازم دارند. به هر پیشنهاد و نظری خوش آمد میگویم اما قول نمیدهم که آن را انجام دهم!
لینوس ( torvalds@kruuna.helsinki.fi).
پ.ن: بله این نرمافزار آزاد است. البته قابل انتقال بر روی انواع دیگر رایانه نیست (چرا که دستورات AT۳۸۶ را به کار میبرد) و ممکن است غیر از سختدیسک AT چیز دیگری را پشتیبانی نکند. این همه چیزی است که من دارم!
در ابتدا لینوکس برای استفاده ی ریزپردازندهها با معماری ۸۰۳۸۶ اینتل طراحی شده بود، اما امروزه انواع گوناگون معماریها را پشتیبانی میکند و در انواع و اقسام وسایل از کامپیوترهای شخصی گرفته تا ابر رایانهها و تلفنهای همراه به کار میرود. این سیستم عامل که در ابتدا بیشتر توسط افراد مشتاق گسترش پیدا میکرد و به کار گرفته میشد، توانسته است پشتیبانی شرکتهای سرشناسی چون آی بی ام و هیولت-پاکارد را به دست آورد و با بسیاری از نسخههای خصوصی یونیکس رقابت کند. طرفداران لینوکس و بسیاری از تحلیلگران این موفقیت را ناشی از استقلال از فروشنده، کمهزینه بودن پیادهسازی، سرعت بالا، امنیت و قابلیت اطمینان آن میدانند.
توکس پنگوئن: نشان لینوکس
نشان لینوکس یک پنگوئن است. برخلاف سایر سیستم عاملهای تجاری، این نشان زیاد جدی نیست! توکس نشانگر وضعیت بدون نگرانی حرکت لینوکس است. این نشان تاریخچه بسیار جالبی دارد. لینوکس در ابتدا فاقد هر گونه نشانی بود. هنگامی که توروالدز برای تعطیلات به استرالیا رفته بود، در دیداری که از یک باغ وحش داشت، هنگامی که می خواست با یک پنگوئن بازی کند، پنگوئن دست وی را گاز گرفت و همین ایده ای شد تا از پنگوئن به عنوان نشان لینوکس استفاده شود!
لینوکس مزیت های بسیاری نسبت به سایر سیستم عامل ها دارد. به طور خلاصه می توان نقاط قوت لینوکس را در زیر خلاصه کرد:
- امنیت بسیار بالا به دلیل وجود دیواره ی آتش در هسته ی سیستم عامل
- وجود لایه های امنیتی مختلف در آن
- تعداد انگشت شمار ویروس های رایانه ای شناخته شده برای آن
- پایداری بسیار بالا به دلیل طراحی درست هسته، بدین صورت که اشکال در یک نرم افزار باعث ناپایداری کل سیستم نمی گردد.
- سرعت بالای سیستم عامل، به دلیل در دسترس بودن کد متن برنامه، و در نتیجه امکان کامپایل برنامه برای یک سخت افزار خاص
- قیمت بسیار پایین آن، از آن جایی که خود سیستم عامل و اکثر نرم افزار های آن به رایگان در دسترس می باشند.
لینوکس همچنین یک هسته ی کاملا چند وظیفه ای می باشد، و حتی از سال ها قبل از آنکه ویندوز به وجود آمده باشد و در زمانی که داس یک سیستم عامل تک وظیفه ای بود؛ این سیستم توانایی اجرای چند وظیفه به صورت همزمان را داشت. لینوکس سیستمی چند کاربری است، و این مفهوم را به حد اعلای خود رسانده، زیرا چند کاربر، می توانند از یک سیستم به طور همزمان و بدون دخالت در وظایف یکدیگر استفاده کنند. نسخه ی فعلی هسته ی لینوکس که نسخه ی ۴/۲ است، توانایی بهره وری از ۸ پردازنده را به صورت همزمان دارد، و این قابلیت در نسخه ی بعدی آن به ۱۶ پردازنده خواهد رسید.
سرویس های میزبانی وب اسپیس ایران نیز تحت سیستم عامل لینوکس هستند و سیستم عامل سرور های اسپیس ایران نیز لینوکس می باشد.
لینوکس چیست – معرفی سیستم عامل لینوکس – هاست لینوکس چیست – فروش هاست لینوکس – فروش هاست ارزان – اسپیس ایران – میزبانی وب
تجربه بالاترین سطح کیفیت میزبانی وب
اسپیس ایران با بیش از ۱۰ سال تجربه، انواع خدمات میزبانی وب، ثبت دامنه و سرور های مجازی را با بالاترین سطح کیفیت ممکن ارائه می نماید.
خرید هاست
ثبت دامنه
سرور مجازی